Jobbjobbjobb

  • by

SÅ FUNGY! SÖKER MEDARBETARE FÖR PROJEKTET MATVÄVEN I UDDEBO, TRANEMO

UDDEBO, en liten by i Västra Götaland, växer som aldrig förr. Via projektet Matväven vill vi etablera ett nav för lokal och hållbar livsmedelstillverkning. Nu söker vi dig som vill vara med och driva Matväven. Så Fungy! erbjuder en verksamhet full av puls och energi. Vi välkomnar dig som vill ta ett stort ansvar och vill arbeta för för en levande och modern landsbygd.

SÅ FUNGY!

Så Fungy! är en ekonomisk förening som brinner för lokalproducerad hållbar mat och goda smaker. Passionen  är fermenterad mat och då först och främst tempeh på lokala råvaror. Vi vill främja en levande landsbygd och ser livsmedelsproduktion som en nyckel till detta. Så Fungy! drivs av eldsjälar och har nu, tack vara projektfinansiering via Leader Sjuhärad, möjlighet att anställa inom projektet Matväven.

MATVÄVEN

Så Fungy! började sin resa utan lokal. Utifrån vår erfarenhet av hur svårt det är att hitta eller etablera rätt infrastruktur för att dra igång en livsmedelstillverkning, började vi drömma om en plats där flera kunde producera mat, tillsammans, under samma tak. Matväven står för förstärkande samarbete, inte utmattande konkurrens.

Projektet, att etablera ett nav för livsmedelstillverkning, fick bifall från Leader Sjuhärad. Vi kommer inom projektet att främja kunskapsdelning (t.ex. kurser i livsmedelshygien, HACCP coaching), skapa ett nätverk inom lokal livsmedelsproduktion (t.ex. utveckla en gemensam strategi för distribution och marknadsföring), kartlägga behov som finns i området och forma projektet efter dessa behov. Vi kommer att planera lokaler så som produktionskök, kafé/restaurang, affär, och lager i samarbete med arkitekt och byggnadsingenjör.

Så Fungy! (och projektet Matväven) håller hus i Väveriet i Uddebo. Den stora vackra byggnaden, som en gång i tiden var textilindustri, har idag en hel del verksamheter under sitt tak och är enspännande plats med potential.

UPPDRAGET

Deltids projektanställning under 1 år, med start så snart som möjligt. Du jobbar tillsammans med din kollega som jämställd i en delad projektledande roll. Hur uppgifterna delas upp är flexibelt efter behov och förmåga. Att vi tillsammans vill uppnå ett resultat är viktigast.

Vi erbjuder ett spännande uppdrag till dig som vill anta utmaningen att utveckla en verksamhet med stort fokus på lokalsamhällets behov. Du och din kollega ansvarar för att utveckla Matväven genom samarbeten med partnerorganisationer, men ansvarar även för en del administrativa uppgifter.

Du leder arbetet utifrån Matvävens mål och du samarbetar med en rad olika aktörer, såväl inom föreningsliv, lokalsamhälle som inom näringsliv och inte minst kommunala myndigheter. Du arbetar resultatinriktat och du vågar fatta beslut som är viktiga för verksamhetens utveckling. Du förmedlar resultat till dina medarbetare och jobbar med extern kommunikation i tal och skrift, till exempel genom att presentera projektet i offentliga sammanhang. En del av projektet Matväven innebär att hitta möjligheter till ny finansiering vilket kommer att kräva nya samarbetsformer.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har en vilja och förmåga att ta till vara på resurser i lokalsamhället. Att vara förankrad i det lokala samhället eller ha som avsikt att förankra sig i Uddebo med omnejd är ett stort plus.

Du gillar att kommunicera i olika former och kan producera tydliga texter för media och som marknadsföring. Jobbet innebär ett delat ansvar för allt från administration till kontorsstäd och disk. För jobbet krävs en helhetssyn och , för att kunna driva projektet och föra tillsammans och hitta synergier mellan olika ideer och krav kring projektet.

Vi jobbar utifrån ett starkt etisk ramverk och att du delar våra värden är viktigt. Vi tror på autonomi underifrån, och att alla varelser är likvärdiga.

Det är ett plus om du tidigare har jobbat med projektledning, om du har erfarenhet av projektredovisning till Jordbruksverket, gillar (eller är beredd att) bokföra, brinner för mat, har jobbat med livsmedel eller har erfarenhet av planering av bygge. 

ANSÖK

Genom att skriva till sofungy@gmail.com eller ring Karlin 072 2096489

MER INFO

www.sofungy.se , www.uddebo.se , www.väveriet.se  , www.levandekultur.nu

Matväven är möjliggjord med stöd av Leader Sjuhärad