Om Matväven

Entreprenörskap inom jordens gränser

Inom jordens gränser betyder även inom människans gränser. Vi jobbar med eld utan att brinna up. Vi som jobbar är själv bäst på att övervaka den balansen. För vi känner våra gränser. Ekonomisk demokrati är en viktig princip inom vår organisationsstruktor. Vi tänker utanför lådan och vågar satsa på nya former av företagande och utmanar den hegemoniska tillväxtekonomin.
 

Matväven är ett nav för lokalproducerat mathandverk

Projektet samlar ett livsmedelskök, med kontor och lager, ett kafé och en medlemsägd ekobutik under samma tak. Projektet förs av Så Fungy ek. och är finansierad av Leader Sjuhärad. Vi skapar synergier med andra mat- och odlingsprojekt i byn, som Uddebo Andelsjordbruk. Vårt mål är att göra det enklare att förädla lokalproducerade råvaror till hållbara livsmedel. Vi jobbar så mycket som möjligt med lokala och hållbara ingredienser och eftersträva att ständigt förbättra i den mån vi kan.
 

Samarbetsmodell vs konkurrenstank

Projektet främjar entreprenörskap, underlättar att komma igång, och sprider kunskap. Matväven levererar förutsättningar i form av rådgivning kring ekonomi och livsmedelshygien med mera. Gemensamt tar vi hand om marknadsföring, distribution och administration. Genom att slå ihop våra nätverk och kunskap, når vi ut ännu bättre och lägger fokus på vad vi verkligen tycker om.
 
 

Matvävare

 
Men det blir ingen väv utan vävare. Här kan du kika in på våra producenter. Eller kanske brinner du själv för lokalproducerad mat, vill du driva ett kafé eller butik eller har andra spännande ideér. Matväven erbjuder en verksamhet full av puls och energi och vi välkomnar varmt de som vill arbeta för en levande och smaskig landsbygd.